20 ÖRGÜ POĞAÇA


MALZEMELER2 bardak süt 2 yumurta,birinin sarısı üzeri için 1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı maya 1 çay kaşığı tuz 1su bardağı sıvı yağaldığı kadar unİÇİ İÇİNçökelek maydanozYAPILIŞIMayayıbir yemek kaşığı şekerle 1 çay bardağı ılık su ilave ederek karıştırın10 dakika beklesin kabarması için,yoğurma kabına yumurtaları 1çaybardağı şekeri,sütü, kabarmış olan mayayı karıştırın aldığı kadar unkoyarak toparlanabilir yumuşaklıkta hamur yapın1saat kadar mayalanmasını bekleyin.maydanozla çökeleği karıştırın .hamurdanyumurta büyüklüğünde parça koparın uzunlamasına elinizle açın ortasınaçökelekten koyun kenarlarından bıçakla iki çizik atın sonra örgüşeklinde kapatın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında pişirin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dondurmalı Pasta

kusma