Zayıf ciltler için Kayısı
Kayısı : Sadece meyve olarak değil, zayıf ciltleri besleyici yönüyle de kayısıdan faydalanılabilir. İçinde bulunan mineraller, “A” vitamini ve şeker sayesinde, cildin beslenmesini sağlar. Taze ve kuru kayısı ile aynı reçete yapılabilir.
Uygulama : Mevsiminde, 3-5 olgun, sağlam kayısı iyice yıkanır, çekirdeği ve kabuğu çıkarıldıktan sonra iyice ezilir. Elde edilen kayısı püresi ile maske hazırlanır ve bütün yüze uygulanır. Kayısı maskesi yüzde 15-20 dakika kadar tutulduktan sonra gül suyu ile çıkartılır. Aynı maksatla maden suyu da kullanılabilir.Maske kurukayısı ile hazırlanacaksa meyvenin suda yumuşatılması gerekir. Ancak, kayısıların suda uzun müddet bırakılmaması şarttır.
Uygulama : Mevsiminde, 3-5 olgun, sağlam kayısı iyice yıkanır, çekirdeği ve kabuğu çıkarıldıktan sonra iyice ezilir. Elde edilen kayısı püresi ile maske hazırlanır ve bütün yüze uygulanır. Kayısı maskesi yüzde 15-20 dakika kadar tutulduktan sonra gül suyu ile çıkartılır. Aynı maksatla maden suyu da kullanılabilir.Maske kurukayısı ile hazırlanacaksa meyvenin suda yumuşatılması gerekir. Ancak, kayısıların suda uzun müddet bırakılmaması şarttır.
Yorumlar
Yorum Gönder