Çilekli Alman Pastası

Çilekli Alman Pastası İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin(oda ısısında)
1 su bardağı tozşeker
1 tutam kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 çay kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Süslemek için:
Çilek
Çilekli Alman Pastası Tarifi
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun. Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak kalıba yerleştirin.
Kenarlarını yükselterek kremayı koyun. Ayırdığınız parçayı açıp kremanın üzerine kapatın. 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çilek ve pudra şekeri ile süsleyin. İyice soğutup servis yapın.
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin(oda ısısında)
1 su bardağı tozşeker
1 tutam kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 çay kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Süslemek için:
Çilek
Çilekli Alman Pastası Tarifi
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun. Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak kalıba yerleştirin.
Kenarlarını yükselterek kremayı koyun. Ayırdığınız parçayı açıp kremanın üzerine kapatın. 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çilek ve pudra şekeri ile süsleyin. İyice soğutup servis yapın.
...oktay usta...
Yorumlar
Yorum Gönder